آشنایی با ادوات

بسم الله الرحمن ابرحیم
ادوات چیست
ـــــــــــــــــ
ادوات نام یگان جنگی قدرتمندی است که در دوران دفاع مقدس به دستور حاج قاسم سلیمانی فرمانده دلاور و شجاع لشکر 41 ثارالله برای حفاظت از رزمندگان کرمانی در مقابل دشمن و انهدام نیروهای بعثی در هنگامه جنگ پایه ریزی گردید. حاج قاسم برای ایجاد این یگان به سردار شهید حسین صادقی مأموریت داد تا نسبت به ایجاد و سازماندهی واحد ادوات اقدام نماید.

 

بدین ترتیب طولی نکشید که با تلاش و از خود گذشتگی گروهی از نیروهای لشکر ثارالله و محوریت شهید حسین صادقی این امر مهم بعد از عملیات خیبر در سال 1363 به وقوع پیوست و پس از چندی نقش دشمن شکنانه رزمندگان ادوات در مبارزه بر علیه دشمن و انهدام مؤثر نیرو های بعثی هویدا گردید. تا جایی که رزمندگان این یگان نقش مقدس و خونینی را برای پیروزی اسلام و ایران در مقابل دنیایی از کفر و زر و زور بر عهده گرفتند. از آن پس نیروهای ایرانی موفق شدند تا با اقتدار بیشتر و آتش قدرتمند گردان ادوات بر دشمن  هجوم برده و آنان را با خسارات فراوان از مناطق اشغالی ایران به عقب برانند. بی شک دفاع مقدس با ظهور تیپ قدرتمند ادوات و حضور رزمندگان استان کرمان وارد عرصه جدیدی گردید و امروز ما به پاس آنهمه جانفشانی و اهدای 380 گل پر پر که به کشور عزیز ایران و اسلام هدیه نمودند قصد داریم تا اولین یادواره شهیدان ادوات لشکر 41 ثارالله را در مورخه پنجشنبه 4 مهرماه 1392 در محل حسینیه سپاه بر گزار نماییم. تا بدینوسیله گوشه ای از دلاوریها و رزم آن شهیدان بزرگ را در آزادی ایران و سرا فرازی اسلام عزیز یادآور گردیم که اهدای جان این شهیدان سبب گردید تا امروز بتوانیم در امنیت و آسایش و ایرانی قدرتند و اسلامی زندگی کنیم. شهیدان ولی نعمتان ما هستند و جا دارد تا شکوه ایثار و حماسه های غرور آفرینشان را برای باری دیگر و بهتر از همیشه با حضورمان در این همایش استانی ارج نهیم. منتظر قدمهای با صفایتان هستیم.

شهیدان ادوات
ـــــــــــــــ
تیپ ادوات لشکر پیروز 41 ثارالله در طول دوران دفاع مقدس سر سلسله بسیاری از پیروزیهای چشمگیرکشورمان بوده و در این راه بسیاری از جوانان و مردان شجاع خود را برای حفظ اسلام و تمامیت کشور عزیز ایران نثار نموده است. شهیدانی از موسم دلپذیر عشق و از دیار خونبار کرمان که امروز پیکر پاک آن عزیزان در گلزارهای شهیدان سراسر استان به خاک آرمیده است.  اینان سند حضور هم استانیهای عزیزمان در مبارزه بر علیه دشمن غدار و تا دندان مسلح بعثی هستند و تاریخ این سرزمین را تا قیام قیامت با خون خود به دلاوری و مردانگی و شجاعت مزین نموده اند. که اگر نبود حضورشان در آن صحنه های خون و آتش، امروز سرنوشت کشورمان چیزی غیر از آن بود که میبینیم. تیپ ادوات لشکر 41 ثارالله در طول دفاع مقدس 380 شهید بزرگوار را تقدیم اسلام نمود که بیان نام همه آنها در این اندک نوشتار نمیگنجد و لذا تنها اکتفا میکینم به نام عزیزانی همچون سرداران شهید حاج مهدی زندی نیا فرمانده دلاور و مقتدر این یگان و سردار شهید حاج علی ژاله فرمانده گردان ضد زره و سردار شهید حسین صادقی از پایه گذاران زرهی در دفاع مقدس و اولین فرمانده ادوات و سردار شهید فرهاد حسنی اولین جانشین گردان ادوات و سردار شهید حسین نادری و صدها شهید دیگری که یاد همه آنها تا ابد روشنایی بخش راهمان خواهد بود.

تاریخچه شکل گیری ادوات
ــــــــــــــــــــــــــــ
تا  قبل از ایجاد واحد ادوات یگانهایی همچون خمپاره اندازها و مینی کاتیوشا و موشکهای برد کوتاه و تیربار دوشکا و موشک اندازهای سبک همچون  آرپی جی 11 و پلامینا و سایر تجهیزات منهدم کننده تجهیزات زرهی و استحکامات دشمن و سنگرها  به صورت پراکنده و با کارایی پایین تر در سطح لشکر ثارالله حضور داشتند که هر کدام از این واحدها زیر نظر فرماندهی مستقلی به ایفای نقش میپرداختند. اما پس از سازماندهی این یگانهای پراکنده و در کنار هم قرار دادن آنها گردان ادوات شکل گرفت و این گردان به صورت عملیاتی از سال 1363 یعنی بعد از عملیات آب خاکی خیبر بر روی آبهای هور الهویزه و جزایر مجنون شکل گرفت. گردان ادوات در ابتدای امر با سازماندهی سه گروهان به نامهای:  گروهان پشتیبانی آتش و گروهان ضد زره و گروهان ادوات سبک ایجاد گردید. این سازمان به مرور و در عملیاتهای بعدی آنچنان قدرت و اقتداری یافت که با حضورش در هر جبهه ای ترس را در دل دشمن طنین انداز مینمود و راهکارهای نظامی بعثی ها را با شکست مواجه میساخت . به همین دلیل قبل از عملیات والفجر هشت تبدیل به تیپ گردید. که همان گروهانها در قالب سازمان گردان تقویت گردیده و یک گروهان دیده بان هم در کنار آنها قرار گرفت. از این به بعد هوش و ذکاوت رزمندگان کرمانی در دفاع مقدس سبب تغییر تاکتیک و ایجاد اقتدار در جبهه های نبرد گردید و پیروزی در عملیات بزرگ والفجر هشت را به دنبال داشت.


اختراعات و ابداعات یگان ادوات در جنگ
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تیپ ادوات و رزمندگان شجاع و با تدبیر آن در طول جنگ دست به اختراعات و ابداعات فراوانی برای پیروزی قطعی در جنگ و ایجاد امکانات نوین نظامی بر مبنای شرایط متفاوت سرزمینی و تجهیزات جدید واگذار شده به دشمن زدند. این تجهیزات همواره در طول جنگ توسط کشورهای عربی و غرب در اختیار صدام حسین قرار داده میشدند و لذا اختراعات انجام شده در ادوات که با  محوریت فرمانده مبتکر آن شهید زندی نیا انجام گرفته اند، سبب تغییر روند جنگ و انهدام دشمن بر مینای هوش و زکاوت ایرانی گردیده اند. بدین وسیله آن همه کمکهای ظالمانه به ارتش تا دندان مسلح بعث نتوانست صدام حسین کافر را حفظ نموده و یا سرزمینهای ایرانی را تا ابد در اختیار عراق قرار دهد. برخی از این اختراعات و ابداعات عبارتند از
تجهیز نفربر آب خاکی به خمپاره انداز 120 میلیمتری با تنظیم زاویه آتش مکانیزه - سکوی شلیک متحرک تفنگ 106 میلیمتری
نوار پرکت مکانیزه سلاح پلامینا ـ  دکل دیده بانی تاشوی روی آب ـ دکل دیده بانی با پایه مختلط آبی و کف هور  ـ  طرح تولید انبوه گلوبند دوشکا ( چرخدار نمودن دوشکا) ـ سیستم آتش الکترونیکی مینی کاتیوشا ـ سیستم مخابرات امن اختصاصی یگانهای آتش منحنی و مرکز تطبیق آتش ـ دوربین کنترل از راه دور مدار بسته دیده بانی ( هنوز آن زمان دوربین مدار بسته در جهان به شکل امروز وجود نداشت) ـ نصب خمپاره بر روی اساکره ـ زیر سازی خمپاره انداز توسط بتن ریزی ـ چهار پایه خودرویی راکت انداز 107 میلیمتری ـ جیپ زرهی فرماندهی ـ دکل دیده بانی بالا رونده ـ آر پی جی 7 پریسکوپی ـ دوربین پریسکوپی با آیینه و لوله.

سرداران شهید حسین صادقی و فرهاد حسنی
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
این دو سردار قهرمان کرمانی از ابتدای جنگ تا هنگام شهادتشان در شمار دلاورانی قرار داشتند که دمی جبهه های نبرد را رها ننموده و در تلاش برای اطاعت از فرامین حضرت امام و ادامه راه شهیدان و همرزمانشان هیچگاه کوتاه نیامدند. اینان در نبردهای مختلفی عهده دار هدایت و فرماندهی نیروهای تحت امرشان بودند تا اینکه بالاخره در عملیات بدر به فیض بزرگ شهادت نائل آمدند. سردار شهید حسین صادقی در عملیات بدر بعد الظهر روز اول در محل اتصال جزیره شمالی مجنون به جزیره جنوبی نزدیک محل شهادت شهید همت بر اثر اصابت ترکش گلوله توپ به شهادت رسید. ایشان در مدت کمتر از یک سالی که مسئولیت اداره گردان ادوات را بر عهده داشت، به خوبی توانسته بود گروهانها را سازماندهی و امورات آموزش و تأمین نیروی انسانی و تهیه سلاح مورد نیاز و امکانات لجستیکی گردان را پی گیری نماید و تا آنجا که برایش مقدور بود گردان ادوات را از نظر کمی و کیفی تقویت کرده بود. نحوه شهادت وی در بعد الظهر روز اول عملیات بدر به تاریخ 19/12/1363 اتفاق افتاد . بدین شکل که در صبح همان روز هنگامی که سردار شهید فرهاد حسنی جانشین ایشان در حال سرکشی به نیروهای مستقر در خط بود بر اثر انفجار گلوله خمپاره و اصابت ترکش به شهادت میرسد. گر چه غم از دست دادن رفیق شفیق و همرزم و باجناغ و جانشین برای حسین صادقی سخت جانکاه بود اما وی خود را نباخت و در آن روز که درگیریها به شدت بین نیروهای ایرانی و بعثی در جریان بود به هیچ وجه اقدام به ترک جبهه ننمود تا اینکه در عصر همان روز هنگامی که مشغول هدایت یک گروه از رزمندگان به سمت خط بود، در اثر اصابت گلوله توپ دشمن که در نزدیک وی منفجر گردید به سوی معبود خویش شتافت و شهادت در راه خدا را پذیرا گردید. یاد سرداران شهید حسین صادقی و فرهاد حسنی که از پایه ریزان و طراحان بزرگ جنگ در ایجاد دو یگان قدرتمند زرهی ذوالفقار و ادوات لشکر 41 ثارالله بودند به خیر و راهشان پر رهرو باد.

ویژه نامه

Rooz Atash

8 1

 

 

 

 

 

 

تمامی حقوق نزد قرارگاه تیپ ادوات لشکر 41 ثار الله محفوظ می باشد